Om Umeå flygplats

Umeå flygplats (officiellt namn Umeå Airport) har funnits länge, faktiskt ända sedan maj 1962 då den invigdes. Genom åren har den renoverats och byggts till ett antal gånger, och senast 2008 genomfördes en omfattande ombyggnation av flygplatsen.

Detta ingår alltid

  • Fria mil (bara eget bränsle)
  • Försäkring mot stöld
  • Försäkring
  • Vagnskadeförsäkring
  • Försäkring för tredjepart

Sök hyrbil i Umeå FlygplatsSök bästa hyrbil i Umeå Flygplats

 

Upphämtning

plats Ort/plats
datum Datum
klocka Kl.
 
 

Återlämning

plats Ort/plats
datum Datum
klocka Kl.
 

ålder Förarens ålder

(C) Wikipedia - Umeå AirportUmeå flygplats är ganska unik eftersom det endast tar 6 min att ta sig från Umeå centrum till flygplatsen (det är bara 4 km). Umeå stad är Sveriges tolfte största och har ca 80 000 invånare.
Från Umeå kan du åka till ett antal destinationer, både inrikes och utrikes. Inrikes erbjuds flyg till många av de större städerna i Sverige. Utrikes är det främst charterdestinationer som erbjuds, med orter som Antalya, Mallorca och Las Palmas i utbudet. Vilka som erbjuds varierar även med årstiden: de två förstnämnda erbjuds företrädesvis under sommarperioden, och Las Palmas är vinteralternativet.

För resenärer som anländer till Umeå kan det vara praktiskt med en hyrbil. I direkt anslutning till flygplatsen finns ett antal av de mest populära företagen: Avis, Budget, Hertz och Sixt Rent A Car är de företag som står till buds. Det är alltid en god idé att jämföra priserna hos de olika företagen innan du bestämmer dig, eftersom det kan variera en hel del. Ofta går det hitta bäst priser om du bokar i förväg på Internet, istället för att göra det när du anlänt till flygplatsen.